Tiramisu autentic – Rețeta originală de la un celebru bucătar italian

Tiramisu autentic – Rețeta originală de la un celebru bucătar italian

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone
  • 350 g piscoturi
  • 200 ml smantana dulce
  • 10 linguri zahar
  • 6 oua separate
  • cafea rece
  • cacao pudra
  • lichior

Cum se prepară?

  1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul.
  2. Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga mascarponele in compozitie si se omogenizeaza.
  3. Se adauga lichiorul si smantana si se omogenizeaza.
  4. Se cufunda piscoturile in cafea, apoi se aranjeaza un strat pe un platou.
  5. Se acopera cu crema pregatita cu mascarpone si cu putina cacao.
  6. Se acopera cu al doilea strat de piscoturi, apoi se repeta cu un strat de mascarpone, unul de cacao si tot asa pana la final.
  7. Se lasa tava in frigider 2-3 ore.

â
Prăjitura „Diafană”, o reţetă extrem de simplă, cu un gust minunat! E gata în 15 minute

Prăjitura „Diafană” este o combinaţie delicioasă între vanilie, ciocolată şi cocos. Se pregăteşte foarte rapid şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

Ingrediente pentru aluat

150 gr unt
100 gr zahar

1 lingura cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr faina

1-2 linguri smantana
Mod de preparare

Se freaca untul, smantana cu faina, praful de copt, zaharul si cacao. Se obtine un aluat pe care il impartim in doua. Se intinde din aluat prima foaie pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos

6 albusuri
10 linguri zahar

200 gr nuca de cocos

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema obtinuta se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru maxim 15 minute.

Crema de vanilie

6 galbenusuri
200 gr zahar

3 linguri faina
1 plic budinca de vanilie

300 ml lapte
250 gr unt
1 esenta vanilie

Toate ingredientele se freaca la rece impreuna fara unt si vanilie, apoi se pun pe foc pana se ingroasa. Crema se raceste la temperatura degetului, apoi se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider. Poftă bună!

Am gasit reteta perfecta de galuste. Sunt cele mai pufoase si gustoase. Elementul-cheie cu care nu dai gres

Supa cu galuste este preparatul care ne face sa ne simtim ca acasa. Insa nu stim cu totii cum sa preparam galustele asa cum o face mama. De asta, am cautat pana am gasit cea mai buna metoda.

INGREDIENTE
500 g tacamuri de pasare

o radacina pastarnac

o radacina mica telina

un morcov

o ceapa

o foaie dafin

o legatura patrunjel

sare si piperdupa gust

Pentru galuste:

2 oua

7 linguri gris

o lingura

ulei

sare

MOD DE PREPARARE

1. Se fierb tacamurile aproximativ 10 minute, pana cand se ridica spuma in oala. Se aduna spuma si se adauga legumele curatate si tocate bucati mari, dafinul si coditele de patrunjel. Se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana cand legumele si carnea sunt patrunse.

2. in acest timp, se freaca ouale cu ulei si cu sare, apoi se adauga grisul in ploaie, pana ajunge la consistenta unei smantani groase. Cu o lingura incalzita in supa, se ia din compozitie sise adauga galustele in supa.

3. Se acopera oala si se fierbe maximum 10 minute, la foc mic, apoi se opreste focul. inainte de servire, se toaca patrunjel proaspat.

Maceratul de ceapă în vin alb poate curăța eficient venele și arterele înfundate – iată cum se prepară

Se consuma de 3 ori pe zi cate o lingura de macerat, cu 30 de minute inainte de masa. Se consuma pana la terminarea intregii cantitati.

Alcanizati hranaTrebuie sa alcanizati mancarea cu fructe, legume, argila, pentru a curata arterele si venele. Se recomanda consumul din belsug a lichidelor, sucuri proaspete, ceaiuri din plante, apa de legume, apa de izvor.

Ca urmare, depunerile de pe vase se vor desprinde, sangele se va subtia si vor deveni mai elastici peretii vaselor.

Rețeta Care Te Va Face Să Uiți De Carne! Iată Cum Se Fac Chifteluțele Mânăstirești De Post!
Ingrediente:

2 căni de fasole boabe
2-3 felii de franzelă

O cană de orez
O ceaşcă de ulei

Două cepe
5-6 căţei de usturoi
1 morcov

1 pastarnac
2 frunze de dafin

O legătură de mărar
O legătură de pătrunjel

50 grame de făină
sare, cimbru (după gust)

Mod de preparare:

Se fierbe fasole după procedura obişnuită. După ce se schimbă prima apă, se pun morcovul, pastarnacul şi ceapă, evident tocate. Se adaugă cele două frunze de dafin şi se sărează dupăgust. Când fasolea este bine fiartă se scurge de zeamă (Atenţie! Nu aruncaţi zeamă, pentru că o să va trebuiască) şi, într-un bol, se adaugă pâinea (inmuitata cu ceva zeamă de la fasole), usturoiul pisat, un pic de cimbru, dar şi mărarul şi pătrunjelul tocate.

Se amestecă bine compoziţia, apoi se da totul prin maşină de tocat (sau la un blender, cine are). Compoziţia se modelează apoi sub formă de bile (chiftele), diametrul ideal fiind de circa 3 centimetri (pentru bile) sau de 5 centimetri (dacă le faceţi plate, caz în care grosimea trebuie săfie de cam un centimetru). Chiftelele se dau prin făină şi se prăjesc în uleiul foarte bine încins. Din restul de zeamă rămasă de la fiertul fasolei se prepară o garnitură din orez. Proporţia ar fi de trei căni de zeamă la o cană de orez.

Modul de preparare al orezului este cel standard, cu specificaţia că, după ce s-a fiert (nu uitaţi de sare!) este recomandat să-i puneţi mărar din belşug. Cel puţin aşa susţineprezbiteră GaroafăComan, care indică şi faptul că mâncarea este infinit mai bună dacă orezul este servit rece.

Greșeala pe care o faci când gătești piure de cartofi ! Toate gospodinele fac astea și e greșit !

Cand spui piure de cartofi spui, inevitabil, una dintre cele mai apreciate garnituri de la noi.

Cartofii gatiti in acest fel sunt usor de facut, extrem de deliciosi si foarte simplu de combinat cu diverse feluri de mancare principale. Ii folosim drept garnitura langa copanele, tocanita de porc sau alaturi de multe alte specialitati.

Cu toate ca, pentru ca sa faci piure de cartofi nu pare o treaba prea grea, nu de putine ori ti s-a intamplat sa nu nimeresti consistenta dorita, piureul sa nu fie suficient de cremos, sau chiar sa ramana plin de cocoloase.
Piureul – una dintre cele mai comune, rapide și ușor de făcut mâncăruri/garnituri din lume.

Și una dintre cele mai versatile și gustoase, totodată. Poți să îl faci clasic sau cu lapte, brânză, unt, smântână, ceapă. În ciuda faptului că este un fel de mâncare pe care absolut oricine îl poate face, se pare că… l-am preparat cu toții greșit până acum.

Mai toți procedăm astfel: curățăm cartofii, îi punem la fiert, îi scurgem de apă și apoi îi pisăm adăugând și restul de ingrediente. Greșit! Potrivit bucătarului chef Tyler Florence, metoda corectă ( a se citi “cea mai gustoasă”) de gătire a piureului e alta. Total diferită, dar deloc complicată.

Potrivit lui Florence, cartofii trebuie fierți ÎN ingredientele cu care vrei să îi combini.

Pur și simplu speli și cureți cartofii cruzi, îi tai cubulețe și îi pui la fiert în lapte cu unt, sare etc. (de exemplu). Așa cartofi iau timp să absoarbă aromele ingredientelor respective.

Când s-au fiert cum trebuie, scoate cartofii într-un alt vas. Pisează-i, încorporând treptat lichidul aromat în care i-ai fiert. Crede-ne pe cuvânt! Așa o să faci cel mai gustos piure pe care l-ai mâncat în viața ta, cu minimum de efort, doar respectând sfatul genial de mai sus.

Insa de acum totul va fi mult mai usor, deoarece avem pentru tine cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci un piure delicios de sa te lingi pe degete, care iti va aduce cu siguranta laudele
familiei tale si a invitatilor vostri.

Secretele celui mai delicios piure de cartofi:

– Fierbe cartofii la foc mediu, in apa cu sare
– Adauga in compozitie unt de cea mai buna calitate
– Adauga treptat lapte in timpul pasarii

– Laptele adaugat trebuie sa fie rece
– Nu folosi mixer sau robot – va deveni o pasta si nu un piure
– Adauga in compozitie doua linguri de smantana

– Poti folosi cu incredere cartofi rosii, acestia absorb mai putina apa
– Scurge-i bine de apa
– Cartofii se paseaza in acelasi recipient in care au fost fierti (caldura ajuta la pastrarea consistentei lor).

Cartofii reprezintă o sursă importantă de vitamina C, care îi face foarte importanţi pentru sistemul imunitar, inimă şi piele. Bolile precum scorbutul, cauzat de deficitul de vitamina C, pot fi evitate dacă incluzi în dieta ta cartofii.

Vitamina B6, folosită în vindecarea a peste o sută de boli, este, de asemenea, prezentă în cartofi. Printre multe alte beneficii, vitamina B6 previne bolile de inimă, pietrele la rinichi şi depresia. Prezenţa vitaminei B6 în cartofi face din acesta un ingredient perfect pentru sportivi. Alergiile şi reducerea puterii sistemului imunitar pot fi evitate prin consumul acestor tuberculi.

Un singur cartof conţine 1,627 grame de potasiu. Cea mai mare concentraţie de potasiu se găseşte în coajă. Potasiul este foarte important pentru organism. Chiar şi un mic deficit de potasiu în organism poate duce la hipertensiune arterială şi provoacă sensibilitate la sare.

De asemenea, cartofii conţin fier si cupru. Fierul este foarte important pentru menţinerea hemoglobinei în organism. Lipsa fierului duce la ameţeli, lipsa energiei, dureri de cap şi anemie. Cuprul şi fierul din organism sunt importante pentru formarea celulelor roşii.

Vitamina A nu este prezentă în toţi cartofii, ci doar în cei dulci. Această vitamină este foarte importantă pentru ochi, piele şi în vindecarea rănilor.

Cartofii reprezintă o mâncare hrănitoare şi săţioasă după ce îi consumi nu îţi va mai fi foame pentru câteva ore. Mai mult, cartofii conţin şi hidraţi de carbon, care sunt o bună sursă de energie.

Sursa: ziarulunirea.ro

:suntgospodina.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

furicurent.ro folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. more information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri.

Close