SONDAJ: Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE?

Legea care elimină pensiile speciale trebuia să intre miercuri la votul final în Camera Deputaților, dar a fost amânată până în februarie 2020. Deputații din Comisia de muncă au votat marți, în unanimitate, ELIMINAREA pensiilor speciale, cu excepția celor militare.

loading...

Au fost abrogate pensiile speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, judecătorilor CCR, personalului auxiliar din justiție, ale funcționarilor de la Curtea de Conturi, ale funcționarilor parlamentari, aviatorilor, diplomaților, și ale foștilor șefi de stat. 

De asemenea, în baza unui amendament propus au fost eliminate și indemnizaţiile pentru aleşii locali.

Este important de știut că și în cazul aprobării legii, în luna februarie 2020, aceasta nu se va aplica retroactiv. Astfel, cei care au primit pensii speciale înainte de adoptarea ei, le vor primi în continuare.

De asemenea, legea ar putea fi declarată neconstituțională, dacă va fi atacată la CCR ceea ce ar face ca  aceasta să fie imposibil de aplicat. 

O altă variantă inatacabilă, prin care s-ar putea reduce aceste pensii speciale, care în unele cazuri depășesc 15.000 de euro pe lună,  ar fi supraimpozitarea acestora, dar până la această dată nu a fost luată în considerare această variantă.

Alba24 vă propune să vă exprimați opțiunea într-un sondaj care vizează eliminarea pensiilor speciale pentru fiecare categorie profesională care beneficiază în prezent de acestea.

Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru ALEȘII LOCALI (Primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, consilieri locali și consilieri județeni)? Lasati raspunsul dvs in comentarii !

Distribuie acest articol!

loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More