Ședință de urgență, la Cotroceni. Iohannis, întâlnire cu miniștrii. Noi măsuri în lupta cu COVID-19

Klaus Iohannis discută de peste o oră, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban, Raed Arafat și cu mai mulți miniștri. Întâlnirea are loc în condițiile în care Guvernul a trimis la Parlament un proiect de lege cu măsurile ce vor fi adoptate pe durata stării de alertă.

loading...

Președintele României, Klaus Iohannis, are, la această oră, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, informează Administrația Prezidențială. 

La ședință participă prim-ministrul Ludovic Orban, însoțit de ministrii Afacerilor Interne, Marcel Vela, Sănătății, Nelu Tătaru, Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

  • REVINE LIGA 1! Sportivii profesioniști pot începe cantonamentele începând cu data de 15 mai. Președintele a spus că Liga 1 și celelalte competiții vor fi reluate doar după o perioadă „suficient de lungă” de pregătire. 
  • Atenție, în schimb, bazele sportive nu se vor deschide pentru sportivii amatori!
  • Starea de urgență de pe teritoriul țării noastre NU va fi prelungită. Vom intra, în schimb, într-o „stare de alertă”.
  • Se vor redeschide saloanele de înfrumusețare, muzeele sau cabinetele stomatologice, respectând normele obligatorii de distanțare socială;
  • Măsurile de relaxare nu vor fi aplicate în localitățile-focar, aflate în continuare în carantină.

„Am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine în week-end-ul de 1 mai și sunt mulțumit de felul în care oamenii au respectat îndemnul autorităților. Nu am avut încălcări semnificative ale regulilor. 

Am analizat mai multe chestiuni, iar unele decizii sunt de mare interes pentru publicul general. Starea de urgență nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret. Data de 14 mai e ultima zi în care mai avem stare de urgență.Începând din 15 mai, pentru a ține epidemia sub control, vom intra într-o așa numită stare de alertă. Starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă. Suntem în continuare, din păcate, într-o epidemie de COVID-19.

loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More