Reţeta zilei: cartofi umpluţi. Secretul care îi face absolut delicioşi.

Reteta de cartofi umpluti la cuptor mise pare geniala. Este vorba de cartofi copti de doua ori, prima data coacem doar cartofii, apoi le scobim miezul si ii umplem cu tot felul de bunatati. Cartofii sunt extrem de iubiti de catre toata lumea si ne salveaza mereu cand vrem sa facem ceva rapid de mancare. Recunosc ca preferatii mei sunt cartofii prajiti cu usturoi si oua ochiuri, dar incerc sa-i mananc cat se poate de rar pentru ca nu sunt asa de sanatosi.

Imi plac si cartofii piure, dar si cei copti, de fapt imi plac cartofii preparati oricum, la fel si sotului meu. Din acest motiv, incerc sa gasesc noi moduri in care sa gatesc aceasta leguma. Cartofii copti sunt deliciosi pur si simplu, insa amestecati cu branza, unt, verdeata, ardei copt, vor fi si mai deliciosi. Pentru reteta de cartofi umpluti la cuptor, alegeti cartofi mari, cremosi, din cei cu care faceti de obicei piure.

Spalati-i foarte bine si verificati-i pentru a fi siguri ca nu ramane pamant pe ei pentru ca acesti cartofi se mananca cu tot cu coaja. Puteti folosi si un burete de vase (nou) cu care sa curatati foarte bine fiecare cartof in parte. Ce-mi place la acesti cartofi copti la cuptor este faptul ca sunt extem de versatili. Puteti face reteta cu absolut orice vreti voi. Puteti pune ciuperci calite, porumb, ceapa, usturoi, afumatura, piept de pui, orice fel de branza, smantana, legume coapte, masline

 

Cartofii, una dintre cele mai versatile, dar şi cele mai obişnuite legume, se pot găti în numeroase feluri. De la banalii dar şi absolut delicioşii cartofi prăjiţi, până la cei copţi cu unt şi ierburi aromate, cartoful este preferat de foarte multă lume.

Iată o reţetă de cartofi umpluţi cu telemea şi şuncă, un fel de mâncare extrem de simplu de realizat şi extrem de gustos.

INGREDIENTE


8 cartofi potrivit de mari
200 g unt

100 g telemea de oaie
150 g caşcaval

150 g şunculiţă afumată
1/2 lingurita verdeaţă uscată (cimbru)

sare
piper

câteva fire de verdeaţă proaspătă

MOD DE PREPARARE
1. Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă și dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.

2. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.

3. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet.

Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt, opțional. realitatea.net

 

sursa video : https://jamilacuisine.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

furicurent.ro folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. more information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri.

Close