Primarul din Turda a fost exclus din PSD. Matei Cristian a atras 100 de milioane de euro din fonduri europene

Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a fost exclus din PSD, din cauza „repetatelor încălcări ale statutului”. Municipalitatea din Turda este cunoscută după ce a atras aproape 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru finanțarea a 19 proiecte.

loading...

Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a fost exclus din PSD din cauza „repetatelor încălcări ale statutului”.

Surse din partid citate de Mediafax spun însă că primarul a fost exclus din cauza deputatului Cristina Burciu, din zona Turda, care a votat pentru învestirea Guvernului Orban și „trebuia dat un semnal că se face curățenie la Turda”.

La rândul său, deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, a transmis un comunicat de presă, în care arată că „intrușii cocoțați în fruntea PSD Cluj au încropit nestatutar un birou municipal în Turda și l-au exclus din PSD pe Matei Cristian, primarul municipiului Turda”.

Primăria Turda, condusă de Cristian Matei, a semnat în ultima paerioadă 13 contracte mari de finanțare din fonduri europene pentru proiecte care se află deja în implementare, la care se adaugă 3 proiecte admise la finanțare și 3 proiecte aflate în faza de evaluare.

„Valoarea totală a celor 19 proiecte este de 453 de milioane de lei, adică aproape 100 de milioane de euro”, declara Cristian Matei la începutul lunii noiembrie.

Primarul din Turda este al doilea exclus din PSD, în ultimii ani, deși au avut fonduri europene atrase în valoare foarte mare.

În 2018, primarul comunei Ciugud a fost exclus și el din PSD. Liderul județean al social-democraților spunea atunci că Gheorghe Damian „nu este om de echipă”, a primit „aprecieri” de la adversarii politici, avea prieteni în afara partidului, „era condus de alții care îl disturbă”, nu se „mândrea cu afișele PSD în comună” și chiar își făcea concediile cu persoane din alte partide.

loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More