Organizaţia Mondială a Sănătăţii: SUA au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) constată o „foarte mare accelerare” a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite, care au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a indicat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, informează Agerpres, care citează Reuters.

loading...

În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA, a declarat Margaret Harris în faţa presei. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a menţionat ea.

Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: „Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial”.

SUA „au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Per ansamblu, pandemia se accelerează, Margaret Harris menţionând că, la nivel global, se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele actuale, 334.981, respectiv 14.510.

loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More