Nori de abur și dioxid de sulf, după o defecţiune la rafinăria Rompetrol Năvodari

O defecțiune la instalația desulfurare gaze și recuperare sulf (DGRS) din cadrul rafinăriei Rompetrol Năvodari a provocat panică în orașul Năvodari și comuna Corbu, din cauza unui nor uriaș de abur și a mirosului puternic de sulf.

Totul s-ar fi întâmplat, în această dimineață, la instalația DGRS din cadrul rafinăriei Rompetrol.

Potrivit unor surse oficial din cadrul rafinăriei, anumite fluctuații de curent au condus la oprirea instalației.

La repornire, pentru a evita ca anumite substanțe nocive să ajungă în atmosferă, angajații Rompetrol au pompat abur.

Drept urmare, ceea ce a putut fi observat, astăzi, deasupra rafinăriei Rompetrol a fost abur și dioxid de sulf.

Loading...

Garda de Mediu confirmă defecţiunea de la rafinăria Rompetrol

Reprezentanții Gărzii de Mediu au precizat că o instalație din cadrul rafinăriei s-a defectat, iar angajații Rompetrol nu reușesc să rezolve problema.

De asemenea, comisarii de mediu nu au putut să spună dacă emisiile de abur și dioxid de sulf sunt periculoase, rezultatele unor prime analize urmând a fi obținute mâine, 19 iulie 2019.

‘Slava Domnului ca s-a oprit aburul galbui! Si nu e vorba de nicio exagerare’, a scris pe Facebook o femeie din Năvodari.

‘Chiar astăzi am trecut pe lângă instalația pe care vad ca o cunoaste tot Navodariul și nu numai si… SUNT VIU! Nici nu imi vine sa vomit și încă sunt în putere! În orice combinat din lume sunt astfel de momente, pe care angajatiirafinariilor le rezolva identic, conform procesului tehnologic. Nimic periculos nu e lăsat în atmosfera’, a comentat un bărbat, cel mai probabil angajat al rafinăriei.

Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More