Elevii olimpici români abandonaţi pe aeroport la Tokyo au dormit în adăposturi de urgenţă

Tabere de coşmar pentru 150 de elevi olimpici! Au fost abandonaţi pe aeroport, după ce organizatorul care i-a dus în Statele Unite şi în Japonia a dispărut. I-a lăsat singuri, fără cazare, iar părinţii încearcă disperaţi să-i aducă înapoi. Oamenii fac apel la autorităţi şi acuzaţii grave la adresa organizaţiei care le-a pus copiii în pericol. Dar abia joi îi vor putea reîntâlni, pentru că urmează încă o noapte de coşmar.

loading...

De 24 de ore, zeci de copii stau înghesuiţi în adăposturile de urgenţă ale aeroportului din Tokyo. 36 de adolescenţi sunt blocaţi chiar şi acum, după ce organizatorul taberei i-a lăsat singuri acolo. A plecat spre România doar cu o parte din grup.

”Astăzi am aflat că domnul coordonator a plecat singur de la hotelul unde era cazat împreună cu ceilalţi din grup, fără să spună nimic. Şi acum aşteptăm avionul spre casă”, spune un elev.

Alţi copii sunt în aceeaşi situaţie în Osaka, Milano sau Viena. 

”În momentul de faţă eu sunt în aeroportul din Milano, la Malpensa. Suntem vreo 30 de copii. Şi ar fi trebuit astăzi să plecăm spre Bucureşti, dar având în vedere că domnul este dat dispărut şi nu ştie nimeni de el, a trebuit să ne cumpărăm singuri bilete”, spune o elevă.

Cu o săptămână în urmă, două grupuri de adolescenţi plecau în taberele organizate de o organizaţie cu sediul în Târgu-Jiu. Doar olimpicii erau selectaţi pentru excursii la preţuri avantajoase. Pentru 790 de euro, 73 de copii au plecat în Statele Unite, iar alţi 76 – în Japonia. Dar, imediat după aterizare, tabăra s-a transformat în coşmar. 

”A trebuit să luăm un taxi până la cazare, de la gară. Când l-am sunat să-l anunţăm şi să-i explicăm că ne-am pierdut, că nu ştim cum să ajungem, ne-a spus să ne descurcăm, că nu-l interesează, că e treaba lui, noi ajungând să căutăm hotelul cred că vreo trei ore”, spune un copil.

În acelaşi timp, grupul care pleca spre SUA era însoţit doar de soţia organizatorului – deşi părinţii celor 73 de adolescenţi ştiau că vor fi trei supraveghetori. 

”Au ajuns în New York, mă sună copilul seara că este în Times Square, cu prietenii lui de 15, 16 ani, singuri, complet singuri în Times Square. Cel puţin în Philadephia a fost un hotel… Cel mai rău hotel posibil, cu sânge pe canapele, cu… Horror!”, povestește tatăl unui copil.

La întoarcere, grupul din Statele Unite a făcut escală la Milano, unde adolescenţii au aflat că trebuie să petreacă o noapte, pentru că nu existau bilete de întoarcere. Au zburat apoi la Viena, de unde trebuiau să ajungă la Bucureşti. Cei mai mulţi s-au întors pe cont propriu. 

Între timp, nici preşedintele organizaţiei şi nici soţia sa nu pot fi contactaţi. La sediul ONG-ului din Târgu Jiu nu răspunde nimeni, iar pagina de Facebook a fundaţiei, care a anunţat de dimineaţă că va anula toate taberele în viitor, a fost desfiinţată.

loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More