De la Manastirea Prislop – Varza cu legume pentru cei care tin post

Ingrediente:

1 varza proaspata de marime potrivita

1 ceapa

2 ardei gogosar rosu

verdeata

piper boabe

sare

50 ml ulei

Mod de preparare:

Varza se spala si se toaca marunt. Gogosarul se spala si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si ardeiul. Se lasa la calit cca 5 min, se mai amesteca din cand in cand.

Se adauga apoi varza si amestecam. Se lasa la foc mic sa se caleasca. Se adauga 50 ml apa fierbinte si punem capacul la cratita. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 15-20 min. Cand este gata se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se mai lasa cca 1 min, apoi se ia de pe foc. Dupa preferinta se poate adauga si piper macinat. Este mai aromata, scrie culinar.bizi.ro

Mănăstirea Prislop este o mănăstire din România situată în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara. De aproape șapte secole, ea reprezintă unul din cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania, biserica sa, ce datează din secolul al XVI-lea, fiind declarată monument istoric.

În 1948 starețul mănăstirii devine Părintele Arsenie Boca, iar după ce sălașul s-a transformat în mănăstire de maici, a rămas ca duhovnic, până în 1959, când comuniștii au risipit obștea și părintelui Arsenie Boca i-au stabilit domiciliu forțat la București.

Din 1976, Prislopul este mănăstire de maici.

În 1991 a fost înființat în incinta mănăstirii Seminarul Teologic Monahal Sfânta Ecaterina, cu o durată de școlarizare de cinci ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

furicurent.ro folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. more information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri.

Close